Recept
« Terug naar recepten
Lolly ( lollie) van cranberry paté
PT20M
Lolly ( lollie) van cranberry paté
Een heerlijk lolly ( lollie) van cranberry paté recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
http://marionsrecepten.nl/
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Lolly ( lollie) van cranberry paté te bereiden
Snij van de paté stukjes van 20 gr.
Rol deze met natte handen tot rolletjes.
Hak het gedroogd fruit heel fijn.
Rol de paté bolletjes hier doorheen.
Leg de bolletjes paté op een bord, dek deze af met huishoudfolie en zet ze koel weg.
Laat voor gebruik de paté bolletjes op kamertemperatuur komen.
Verwarm de cranberry saus een beetje ( net de kou eraf).
Schep in elk amuse glaasje 1 eetlepel saus.
Prik het bolletje paté op een lollystokje en zet deze in de saus.
Tip: Wil je de lolly’s maken voor een buffet en staan ze een poosje op tafel zorg er dan voor dat de paté niet verkleurt.
Week 2 velletjes gelatine in koud water.
Verwarm 150 ml bouillon en los hier de gelatine in op.
Koel dit terug tot een lobbige saus.
Haal hier de bolletjes paté doorheen zodat er een mooi filmlaagje om de patébolletjes ontstaan.
Laat de gelakt patébolletje goed hard worden.
Prik de lollystokjes erin voordat je de bolletjes op de buffet tafel legt.
Variatie;
Gebruik andere paté en rol deze door kruiden die bij de paté passen, laat de saus dan weg.
Gebruik eventueel bosvruchtenjam als je geen cranberrysaus kunt krijgen.
Rol deze met natte handen tot rolletjes.
Hak het gedroogd fruit heel fijn.
Rol de paté bolletjes hier doorheen.
Leg de bolletjes paté op een bord, dek deze af met huishoudfolie en zet ze koel weg.
Laat voor gebruik de paté bolletjes op kamertemperatuur komen.
Verwarm de cranberry saus een beetje ( net de kou eraf).
Schep in elk amuse glaasje 1 eetlepel saus.
Prik het bolletje paté op een lollystokje en zet deze in de saus.
Tip: Wil je de lolly’s maken voor een buffet en staan ze een poosje op tafel zorg er dan voor dat de paté niet verkleurt.
Week 2 velletjes gelatine in koud water.
Verwarm 150 ml bouillon en los hier de gelatine in op.
Koel dit terug tot een lobbige saus.
Haal hier de bolletjes paté doorheen zodat er een mooi filmlaagje om de patébolletjes ontstaan.
Laat de gelakt patébolletje goed hard worden.
Prik de lollystokjes erin voordat je de bolletjes op de buffet tafel legt.
Variatie;
Gebruik andere paté en rol deze door kruiden die bij de paté passen, laat de saus dan weg.
Gebruik eventueel bosvruchtenjam als je geen cranberrysaus kunt krijgen.