Recept
« Terug naar recepten
Biscuit gevuld met fruit en mascarpone
PT40M
Biscuit gevuld met fruit en mascarpone
Een heerlijk biscuit gevuld met fruit en mascarpone recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Derbyke & Elmo
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Biscuit gevuld met fruit en mascarpone te bereiden
De bloem, eikes en Passoã in een grote kom, deze opkloppen +/- 10 min.
Neem een cakevorm beboteren en bestrooien met bloem, het beslag erin verdelen.
Bak deze in een voorverwarmde oven op 175 gr gedurende +/- 20 min. Verwijder de vorm en laat afkoelen.
Gelatine blaadjes laten weken in koud water. Passoã opwarmen en de gelatineblaadjes oplossen, laat een beetje afkoelen en meng onder de mascarpone.
Klopklop bereiden zoals op verpakking staat vermeld maar de helft melk gebruiken en de andere helft met uiteraard de Passoã. Klop deze stevig op.
Biscuit met een scherp mes in 3 gelijke schijven snijden.
Smeer de eerste laag biscuit met de mascarpone verdeel een deel fruit gesneden erop, evenzeer de tweede laag eindig met de biscuit.
Verdeel de klopklop (slagroom) over de biscuit en werk af met fruit, chocoladeschilfers, chocoladestokjes hostieblaadjes en suikerbloemen.
Zet de biscuit enkele uren in ijskast.
Neem een cakevorm beboteren en bestrooien met bloem, het beslag erin verdelen.
Bak deze in een voorverwarmde oven op 175 gr gedurende +/- 20 min. Verwijder de vorm en laat afkoelen.
Gelatine blaadjes laten weken in koud water. Passoã opwarmen en de gelatineblaadjes oplossen, laat een beetje afkoelen en meng onder de mascarpone.
Klopklop bereiden zoals op verpakking staat vermeld maar de helft melk gebruiken en de andere helft met uiteraard de Passoã. Klop deze stevig op.
Biscuit met een scherp mes in 3 gelijke schijven snijden.
Smeer de eerste laag biscuit met de mascarpone verdeel een deel fruit gesneden erop, evenzeer de tweede laag eindig met de biscuit.
Verdeel de klopklop (slagroom) over de biscuit en werk af met fruit, chocoladeschilfers, chocoladestokjes hostieblaadjes en suikerbloemen.
Zet de biscuit enkele uren in ijskast.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
derbyke zegt:
derbyke zegt:
Anna zegt:
Anna zegt: