Recept
« Terug naar recepten
We zijn met Katootje naar de botermarkt gegaan ze kon maken wat ze wou ...
PT40M
We zijn met Katootje naar de botermarkt gegaan ze kon maken wat ze wou ...
Een heerlijk we zijn met katootje naar de botermarkt gegaan ze kon maken wat ze wou ... recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hilde Dumont
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
.... personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe We zijn met Katootje naar de botermarkt gegaan ze kon maken wat ze wou ... te bereiden
Voor de biscuit: voor het gemakkelijk te maken bloem kant en klaar voor biscuit. De bloem, eikes en limoncello in een grote kom, deze opkloppen +/- 10 min.
Neem een cakevorm beboteren en bestrooien met bloem, het beslag erin verdelen.
Bak deze in een voorverwarmde oven op 175 gr gedurende +/- 20 min. Verwijder de vorm en laat afkoelen.
Bereid de pudding zoals vermeld op verpakking maar gebruik maar 250 ml melk en 250ml limoncello. Laat afkoelen.
Klopklop bereiden zoals op verpakking staat vermeld maar de helft melk gebruiken en de andere helft met uiteraard de limoncello. Klop deze stevig op.
Fruit in blik het vocht verwijderen.
Aardbeien houd 3 aardbeien aan de kant voor afgarnering de andere in blokjes snijden.
Appelsien snij twee mooie schijven af voor afgarnering, het andere stuk verwijder de schil en snij het vruchtvlees rond de vliesjes weg.
Passievruchten halveren en het vruchtvlees verwijderen, hou een halve passievrucht voor de afgarnering.
Meng het fruit onder elkaar.
Biscuit met een scherp mes in 3 gelijke schijven snijden.
Smeer de eerste laag biscuit met de pudding verdeel het fruit erop, evenzeer de tweede laag eindig met de biscuit.
Verdeel de klopklop (slagroom) over de biscuit en werk af met enkele aardbeien, appelsien, physalis, passievrucht en chocolade krullen. Bestrooi met cacaopoeder.
Zet de biscuit enkele uren in ijskast.
Neem een cakevorm beboteren en bestrooien met bloem, het beslag erin verdelen.
Bak deze in een voorverwarmde oven op 175 gr gedurende +/- 20 min. Verwijder de vorm en laat afkoelen.
Bereid de pudding zoals vermeld op verpakking maar gebruik maar 250 ml melk en 250ml limoncello. Laat afkoelen.
Klopklop bereiden zoals op verpakking staat vermeld maar de helft melk gebruiken en de andere helft met uiteraard de limoncello. Klop deze stevig op.
Fruit in blik het vocht verwijderen.
Aardbeien houd 3 aardbeien aan de kant voor afgarnering de andere in blokjes snijden.
Appelsien snij twee mooie schijven af voor afgarnering, het andere stuk verwijder de schil en snij het vruchtvlees rond de vliesjes weg.
Passievruchten halveren en het vruchtvlees verwijderen, hou een halve passievrucht voor de afgarnering.
Meng het fruit onder elkaar.
Biscuit met een scherp mes in 3 gelijke schijven snijden.
Smeer de eerste laag biscuit met de pudding verdeel het fruit erop, evenzeer de tweede laag eindig met de biscuit.
Verdeel de klopklop (slagroom) over de biscuit en werk af met enkele aardbeien, appelsien, physalis, passievrucht en chocolade krullen. Bestrooi met cacaopoeder.
Zet de biscuit enkele uren in ijskast.
Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)
Klik op foto om te vergroten.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
derbyke zegt:
gea zegt:
gea zegt:
opa-henny zegt:
;)
derbyke zegt:
gea zegt:
derbyke zegt: