KookJij

We zijn met Katootje naar de botermarkt gegaan ze kon maken wat ze wou ...

Een heerlijk we zijn met katootje naar de botermarkt gegaan ze kon maken wat ze wou ... recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 40 min
Personen: .... personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe We zijn met Katootje naar de botermarkt gegaan ze kon maken wat ze wou ... te bereiden

Voor de biscuit: voor het gemakkelijk te maken bloem kant en klaar voor biscuit. De bloem, eikes en limoncello in een grote kom, deze opkloppen +/- 10 min.
Neem een cakevorm beboteren en bestrooien met bloem, het beslag erin verdelen.
Bak deze in een voorverwarmde oven op 175 gr gedurende +/- 20 min. Verwijder de vorm en laat afkoelen.
Bereid de pudding zoals vermeld op verpakking maar gebruik maar 250 ml melk en 250ml limoncello. Laat afkoelen.
Klopklop bereiden zoals op verpakking staat vermeld maar de helft melk gebruiken en de andere helft met uiteraard de limoncello. Klop deze stevig op.
Fruit in blik het vocht verwijderen.
Aardbeien houd 3 aardbeien aan de kant voor afgarnering de andere in blokjes snijden.
Appelsien snij twee mooie schijven af voor afgarnering, het andere stuk verwijder de schil en snij het vruchtvlees rond de vliesjes weg.
Passievruchten halveren en het vruchtvlees verwijderen, hou een halve passievrucht voor de afgarnering.
Meng het fruit onder elkaar.
Biscuit met een scherp mes in 3 gelijke schijven snijden.
Smeer de eerste laag biscuit met de pudding verdeel het fruit erop, evenzeer de tweede laag eindig met de biscuit.
Verdeel de klopklop (slagroom) over de biscuit en werk af met enkele aardbeien, appelsien, physalis, passievrucht en chocolade krullen. Bestrooi met cacaopoeder.
Zet de biscuit enkele uren in ijskast.

Mijn kookverhaal (Hilde Dumont)

Klik op foto om te vergroten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

derbyke

derbyke zegt:
Haha, fijn dat jullie het lekker vonden :);):p
Anna

Anna zegt:
Wij hebben dit overheerlijks zelf mogen proeven: " in de zevende hemel!!!":D:D;)
derbyke

derbyke zegt:
Klopt gea, je hebt de bereiding van de biscuit, de bereiding van de pudding bereiden zoals op verpakking maar ik heb half melk en half limoncello gebruikt hetzelfde met de klopklop. Als je wilt verander ik het wel hoor ;)je laat het maar weten ;)
gea

gea zegt:
Ik denk dat ik het begrijp, maar die 250 ml limoncello voor de pudding en ook de limoncello die voor de klopklop wordt gebruikt, staan niet bij de ingrediënten, dus....wellicht...;)
gea

gea zegt:
Maar......moet dan de bereiding niet aangepast worden? Ik lees ergens over 250 ml limoncello: is wel lekker natuurlijk, maar.....Hilde...wat moet ik doen???? Of lees ik het niet goed????
opa-henny

opa-henny zegt:
Hallo gea, ja 20 cl vocht is gelijk aan 20 gram. Succes met het maken van katootje en een heel fijn weekend
;)
derbyke

derbyke zegt:
Hallo Gea, dank je weer iets anders hé dan gewoon biscuit... heb 20 gr afgewogen op de keukenweegschaal. Als ik me niet vergis is 20 cl 200 gr. Voor jou ook een fijn weekend :);):p
gea

gea zegt:
Lieve Hilde, wat weeet jij toch altijd prachtige namen te verzinnen;)'t Is dat ik wist wat er zou gaan komen... 20 gram limoncello??? Zelfde als 20 cl?? Hoor van je! Fijn weekend!