Recept
« Terug naar recepten
Luchtig marsala-ijs
PT90M
Luchtig marsala-ijs
Een heerlijk luchtig marsala-ijs recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
italiaans kookboekje
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Luchtig marsala-ijs te bereiden
Klop de eierdooiers met de basterdsuiker, vanillesuiker, kaneel en Marsala in de kom tot een schuimig mengsel.
Zet de kom in de pan met kokend water en blijf kloppen tot het mengsel gaat binden.
Neem de kom uit het water en laat de vla afkoelen.
Klop de slagroom half stijf en spatel deze luchtig door het marsala-schuim.
Doe het mengsel over in de diepvriesdoos en laat het in de diepvriezer in circa een uur door en door koud worden.
Garneer met de aardbeien en de bitterkoekjes.
Tip: Ook lekker om een met een scheutje Amaretto erover te serveren.
Zet de kom in de pan met kokend water en blijf kloppen tot het mengsel gaat binden.
Neem de kom uit het water en laat de vla afkoelen.
Klop de slagroom half stijf en spatel deze luchtig door het marsala-schuim.
Doe het mengsel over in de diepvriesdoos en laat het in de diepvriezer in circa een uur door en door koud worden.
Garneer met de aardbeien en de bitterkoekjes.
Tip: Ook lekker om een met een scheutje Amaretto erover te serveren.