Het stukje gember kun je ook in een knoflookknijper fijn persen.
Deze "luie" Babi Ketjap is niet alleen lekker met rijst, maar smaakt ook erg lekker met kapucijners, bruine bonen of sperziebonen. Geef er een komkommersalade bij.
Recept
« Terug naar recepten
Luie babi ketjap van schouderkarbonade
PT20M
Luie babi ketjap van schouderkarbonade
Een snel en gemakkelijk te maken babi ketjap. Het vlees wordt kort aangebraden. Alle overige ingredienten erbij en sudderen maar. Ook heerlijk uit de slowcooker.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
369 kCal energie
26 Gram eiwit
20 Gram vet
21 Gram koolhydraten
26 Gram eiwit
20 Gram vet
21 Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
beetje aangepast recept van Onno Kleijn, culinair journalist
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Luie babi ketjap van schouderkarbonade te bereiden
- Verwijder het bot van de karbonades. Snij het vlees in niet te kleine stukjes.
- Verhit de olie in de pan en bak hierin de ui, knoflook en gember tot alles een
beetje begint te kleuren. - Voeg het vlees toe en schep een paar maal om tot het vlees ee beetje kleur heeft gekregen (hoeft niet echt bruin te worden).
- Voeg de ketjap, rode peper en citroensap toe. Vul aan met 1/2 dl water. **
- Laat het vlees zachtjes sudderen tot het vlees gaar en zacht is. (Plm. 1 1/2
uur).
SLOWCOOKER: Doe bij ** het vlees in de slowcooker. Zet de slowcooker op low en laat het vlees op in plm. 5 uur lekker gaar.
,