Recept
« Terug naar recepten
Luikse vlaai
PT200M
Luikse vlaai
Een heerlijk luikse vlaai recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
200 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
dr oetker
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Luikse vlaai te bereiden
Rooster de amandelen en hak de helft van de amandelen in kleine stukjes.Springvorm met bakpapier bekleden. Boter in een pannetje laten smelten. Pannetje van het vuur af nemen en de mix voor kruimelbodem en de gehakte amandelen met een lepel er doorheen roeren. De massa over de springvorm verdelen en met een lepel stevig aandrukken. Snijd de abrikozen en bitterkoekjes in kleine stukjes. Doe de taartmix samen met het water in de mengkom. Klop dit mengsel in 1 minuut tot een glad mengsel. voeg de kwark en de ongeklpte slagroom toe en klop het mengsel tenminste 2 minuten tot een luchtige massa. Voeg de gehakte bitterkoekjes en de abrikozen aan het taartmengsel toe en meng dit er voorzichtig doorheen. Verdeel het geheel over de taartbodem. Laat de taart minimaal 2 uur in de koelkast opstijven. Meng de taartina met 3 eetlepels vruchtensap voor de garnering. Breng het resterende vruchtensap even aan de kook en giet het papje erbij. Neem, zodra de gelei weer kookt, de pan van het vuur en laat de gelei iets afkoelen. Schep de iets afgekoelde gelei over de taart. Het is niet noodzakelijk om alle gelei te gebruiken. Laat de taart nog 1 uur opstijven.Decorre de taart met partjes mandarijn, de resterende amandelen en eventueel een muntblaadje.