Recept
« Terug naar recepten
Zalm met witlof en Hertog Jan Dubbel
PT20M
Zalm met witlof en Hertog Jan Dubbel
Een heerlijk zalm met witlof en hertog jan dubbel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Els Meeuwsen
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zalm met witlof en Hertog Jan Dubbel te bereiden
Smelt de boter in een pan en fruit de sjalotjes even aan.
Leg de witlof er op, en laat alles op laag vuur 10 minuten smoren.
Leg dan de zalm er bij en giet het bier over de zalm.
Breng het geheel op smaak met zout en peper, en breng het bier tegen de kook.
Pocheer de zalm 7 minuten.
Schep de vis en de witlof uit de pan en houdt alles warm.
Zeef het kookvocht, kook het op hoog vuur voor de helft in.
Haal de pan vervolgens van het vuur en roer er de room door.
Breng op smaak met zout en peper.
Leg de zalm en de witlof op voorverwarmde borden en giet de saus over de vis.
Bestrooi met de tomaat, kervel en peterselie en geef er gekookte aardappelen bij.
Leg de witlof er op, en laat alles op laag vuur 10 minuten smoren.
Leg dan de zalm er bij en giet het bier over de zalm.
Breng het geheel op smaak met zout en peper, en breng het bier tegen de kook.
Pocheer de zalm 7 minuten.
Schep de vis en de witlof uit de pan en houdt alles warm.
Zeef het kookvocht, kook het op hoog vuur voor de helft in.
Haal de pan vervolgens van het vuur en roer er de room door.
Breng op smaak met zout en peper.
Leg de zalm en de witlof op voorverwarmde borden en giet de saus over de vis.
Bestrooi met de tomaat, kervel en peterselie en geef er gekookte aardappelen bij.