Recept
« Terug naar recepten
Schnitzelrollade gevuld met asperges en.... een romige mosterdsaus.
PT45M
Schnitzelrollade gevuld met asperges en.... een romige mosterdsaus.
Ik las dit recept op de site van de keurslager en besloot dit op een zondag
te maken. Drie asperges in de schnitzel rollen was wat veel van het goede.
(Dit paste niet echt niet :)
De slager gebruikt zo'n speciale hamer, om het vlees platter te slaan. Tja,
en zo'n ding bezit ik helaas niet.
Dus moet je zelf wat inventief zijn om toch een goed resultaat te kunnen
bereiken. Dunnere asperges , of een groter lapje vlees.
Het werd dus uiteindelijk maar één dikke asperges in een kleiner lapje vlees
:)
Perfect en het was echt heerlijk.
Ik serveerde er gebakken nieuwe aardappeltjes in de schil bij en natuurlijk
nog extra asperges.Dit gaan we zeker snel nog eens maken en dan laat ik
de slager "grotere " schnitzels maken. Het gerecht lijkt een beetje ( maar
de smaak natuurlijk niet) op de lof+slof ( op kookjij )
Nu zit de groente ïn het vlees en bij de lof-slof is het net andersom.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Schnitzelrollade gevuld met asperges en.... een romige mosterdsaus. te bereiden
- Kook de geschilde asperges enkele minuten giet ze af en spoel ze koud.
- Dep de asperges droog met keukenpapier en bestrooi ze lichtjes met zout.
- Leg de asperges in het midden van het lapje vlees en begin het geheel op te rollen vanaf de lange zijde.
- Zet het geheel met keuken touw vast. Doe dit bij alle 4 de schnitzels.
- Kook ondertussen de slagroom met de fond in een steelpan en laat dit tot de helft inkoken.
- Voeg dan 1 el mosterd toe . Proef en voeg eventueel wat meer mosterd toe.
- Warm even goed door. Bak de schnitzelrollade goudbruin in de uit gebruiste roomboter en breng het vlees op smaak met wat peper.
- Laat het vlees even rusten en snij er mooie stukken van.
- Serveer het gerecht met veldsla en de mosterdsaus. Lekker met gebakken krieltjes of nieuwe gekookte aardappeltjes
Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)
Heerlijk met een fijne gekoelde Chablis :)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Els Meeuwsen zegt:
Gr. Els
Lidy Berkx zegt: