KookJij

Romige honing mosterdsaus (warm)

Een heerlijke romige saus die je heel gemakkelijk zelf maakt met enkele eenvoudige ingrediënten zoals; boter, room een sjalotje en natuurlijk honing en mosterd. Deze saus is niet alleen een perfecte match met beenham, maar is ook erg lekker bij kip, kalkoen, vis en groenten (bijvoorbeeld asperges).
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Sauzen & dressings - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Romige honing mosterdsaus (warm) te bereiden

  1. Verwarm de boter in een pannetje maar zorg dat deze niet bruin wordt, fruit hierin de sjalot.
  2. Voeg de slagroom honing en mosterd toe.
  3. Roer alles goed door elkaar en laat het een paar minuutjes zachtjes doorkoken.
  4. Meng een schepje maïzena met wat koud water en giet dit beetje bij beetje bij de saus totdat deze dik genoeg is. Zorg dat je niet teveel in 1x toevoegt maar doe dit met mate.

Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)

Deze saus is een perfecte combinatie met een sappige beenham. verder is deze saus ook erg lekker bij kip, kalkoen, vis maar ook bij groenten zoals bijvoorbeeld asperges, bloemkool, spitskool enz.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst