Recept
« Terug naar recepten
Romige honing mosterdsaus (warm)
PT10M
Romige honing mosterdsaus (warm)
Een heerlijke romige saus die je heel gemakkelijk zelf maakt met enkele
eenvoudige ingrediënten zoals; boter, room een sjalotje en natuurlijk honing
en mosterd. Deze saus is niet alleen een perfecte match met beenham,
maar is ook erg lekker bij kip, kalkoen, vis en groenten (bijvoorbeeld
asperges).
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Romige honing mosterdsaus (warm) te bereiden
- Verwarm de boter in een pannetje maar zorg dat deze niet bruin wordt, fruit hierin de sjalot.
- Voeg de slagroom honing en mosterd toe.
- Roer alles goed door elkaar en laat het een paar minuutjes zachtjes doorkoken.
- Meng een schepje maïzena met wat koud water en giet dit beetje bij beetje bij de saus totdat deze dik genoeg is. Zorg dat je niet teveel in 1x toevoegt maar doe dit met mate.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Deze saus is een perfecte combinatie met een sappige beenham. verder is deze saus ook erg lekker bij kip, kalkoen, vis maar ook bij groenten zoals bijvoorbeeld asperges, bloemkool, spitskool enz.