Recept
« Terug naar recepten
Maanzaad-kruidenpannenkoekjes met mango en advocaat
PT15M
Maanzaad-kruidenpannenkoekjes met mango en advocaat
Een heerlijk maanzaad-kruidenpannenkoekjes met mango en advocaat recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Maanzaad-kruidenpannenkoekjes met mango en advocaat te bereiden
Maak het pannenkoekendeeg: meng het boekweitmeel, de tarwebloem en 20 g rietsuiker met de speculaaskruiden, het zout en de maanzaadjes. Voeg nu beetje bij beetje de melk, het spuitwater, het losgeklopte ei en de olie toe, terwijl u omroert met de garde.
Schil 2 mango's en verwijder de pit. Snij het vruchtvlees in reepjes en besprenkel met wat citroensap.
Maak een suikerstroop: breng het water aan de kook met 500 g rietsuiker en kook het mengsel tot de suiker is opgelost. Schil de overige mango's en verwijder de pit. Pureer deze mango's samen met de suikerstroop in de blender zodat u een mangocoulis bekomt.
Rasp de chocolade.
Giet een straaltje mangocoulis langs de rand van elk bord.
Bak 4 dunne pannenkoekjes van het deeg (roer telkens het deeg even door voor u een nieuwe pannenkoek bakt).
Beleg 1/4 van elke pannenkoek met mangoreepjes, vouw de pannenkoekjes tweemaal dubbel en leg ze in het midden van het bord.
Leg een bolletje ijs op elke pannenkoek, overgiet met advocaat en bestrooi met de geraspte chocolade.
Schil 2 mango's en verwijder de pit. Snij het vruchtvlees in reepjes en besprenkel met wat citroensap.
Maak een suikerstroop: breng het water aan de kook met 500 g rietsuiker en kook het mengsel tot de suiker is opgelost. Schil de overige mango's en verwijder de pit. Pureer deze mango's samen met de suikerstroop in de blender zodat u een mangocoulis bekomt.
Rasp de chocolade.
Giet een straaltje mangocoulis langs de rand van elk bord.
Bak 4 dunne pannenkoekjes van het deeg (roer telkens het deeg even door voor u een nieuwe pannenkoek bakt).
Beleg 1/4 van elke pannenkoek met mangoreepjes, vouw de pannenkoekjes tweemaal dubbel en leg ze in het midden van het bord.
Leg een bolletje ijs op elke pannenkoek, overgiet met advocaat en bestrooi met de geraspte chocolade.