KookJij

Macaroni met aubergine en courgette onder tomaten

Een heerlijk macaroni met aubergine en courgette onder tomaten recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 3 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Macaroni met aubergine en courgette onder tomaten te bereiden

Kook de macaroni beetgaar en verwarm de oven alvast voor (op 175-200 graden). De tartaar kruiden naar smaak en er kleine balletjes van draaien (zoals soepballetjes). Verhit de wok en bak de balletjes in wat olijfolie aan. Snijd de aubergine en courgette in blokjes en bak ze in de wok mee. Voeg dan de knoflook en de sambal toe. Ook gezeefde tomaten toevoegen en 2 el creme fraiche. De pasta afgieten en toevoegen aan het tomaten brouwsel en goed door elkaar mengen. Naar smaak Aromat erdoorheen scheppen. Dit in zijn geheel in een ovenschaal doen en afdekken met tomatenpartjes (ontveld en zonder zaadjes). Daarna dan de kaas erbovenop. Dan in de oven doen voor ongeveer 15-20 minuten totdat de kaas lichtbruin gekleurd is.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Roelien

Roelien zegt:
Ik heb het vandaag gemaakt en het is erg lekker!