KookJij

Macedonische kip

Een heerlijk macedonische kip recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 50 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Macedonische kip te bereiden

De kip moet worden platgewalst. Dat is het geheim van dit recept.
Met een deegroller bijvoorbeeld.
Doe het voorzichtig want anders breekt de kipfilet.

Leg vervolgens plakjes cheddar op de inmiddels platte kipfilet.
Rol de kip met de cheddar op tot je een mooie rol hebt. Wikkel ontbijtspek om de rol heen.
Bak de kiprolletjes op een middelhoog vuurtje tot het spek mooi krokant is de de kaas gesmolten. De kip is dan ook gaar.

KÃfte
Het geheim van echte kÃfte is brood, eieren en echte Turkse kÃfte kruiden.

Ingrediënten
1 pond gehakt
1 sneetje oud brood fijngemalen
2 eieren
2 teentjes knoflook fijngeperst.
1 theelepel kruiden (kebabkruiden van de supermarkt bijvoorbeeld indien je niet aan echte goede kunt komen)
zout en peper naar smaak

Bereidingswijze
Meng de ingrediënten en kneed er langwerpige gehaktballetjes van.
Bak deze gehaktstaafjes in een koekepan totdat ze rondom mooi bruin zijn.

Gevulde pepers
Hiervoor heb je echt de langwerpige groene pepers/paprika's nodig.

Ingrediënten
1 flinke plak Feta
4 lange lichtgroene grote pepers (geen hete maar langwerpige paprika's

Bereidingswijze
Snij het topje van de peper/paprika af en verwijder de zaden.
Dit kun je doen door de peper niet al te hard tussen je handen te wrijven en de zaden er vervolgens uit te schudden.
Vul de paprika's met feta en zet ze ongeveer 20 min in de oven op stand 4.






Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

ineke60

ineke60 zegt:
Op de foto zie ik ook nog rijst, is dat ook een recept wat je hebt dan zou ik het graag eens zien, die lijkt me in ieder geval erg lekker.
gr. ineke