Recept
« Terug naar recepten
Mager worstenbrood (met rundergehakt, zonder ei)
PT60M
Mager worstenbrood (met rundergehakt, zonder ei)
Een heerlijk mager worstenbrood (met rundergehakt, zonder ei) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Tania Heeren
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
12 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mager worstenbrood (met rundergehakt, zonder ei) te bereiden
Het broodmix met lauwwarm water en boter mengen en met deeghaken 4 minuten kneden. In 16 stukken snijden. Bolletjes vormen en even (15 minuten) laten rusten.
Het rundergehakt vermengen met de fijngemalen beschuiten, 1 eivervanger en zout, peper, nootmuskaat en snuf kruidnagelpoeder naar smaak toevoegen. Even goed doorkneden en porties van 40 gram afwegen. Rolletjes vormen.
De brooddeegbolletjes uitrollen tot ovale deeglapjes. Een worstrolletje erin leggen. De zijkanten naar binnen vouwen, de onderkant eroverheen en het worstenbroodje van beneden naar boven rollen zodat het worstje helemaal ingesloten is. Met de kant waar het deeg afsluit op een ingevette bakplaat (of op een bakmat) leggen. Bovenkant met een mes insnijden en bestrijken met koffiemelk. In een op 220°C voorverwarmde oven (hetelucht 200°C) gedurende 25 minuten bakken.
Het rundergehakt vermengen met de fijngemalen beschuiten, 1 eivervanger en zout, peper, nootmuskaat en snuf kruidnagelpoeder naar smaak toevoegen. Even goed doorkneden en porties van 40 gram afwegen. Rolletjes vormen.
De brooddeegbolletjes uitrollen tot ovale deeglapjes. Een worstrolletje erin leggen. De zijkanten naar binnen vouwen, de onderkant eroverheen en het worstenbroodje van beneden naar boven rollen zodat het worstje helemaal ingesloten is. Met de kant waar het deeg afsluit op een ingevette bakplaat (of op een bakmat) leggen. Bovenkant met een mes insnijden en bestrijken met koffiemelk. In een op 220°C voorverwarmde oven (hetelucht 200°C) gedurende 25 minuten bakken.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
kooktan zegt:
Anouk zegt: