Recept
« Terug naar recepten
Makreel met kruisbessensaus
PT30M
Makreel met kruisbessensaus
Een heerlijk makreel met kruisbessensaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bart Pelle
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
3-4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
HCK
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Makreel met kruisbessensaus te bereiden
Snijd de makreel in twee delen en verwijder de graten. Strooi er zout en peper over en haal ze door de bloem.
Verhit olie in een pan en bak hierin de makrelen mooi goudbruin gaar.
Was de kruisbessen in lauw water en zet een pannetje met een laagje water op het vuur. Doe hierin alle kruisbessen en kook ze gaar. Zodra de kruisbessen goed gaar zijn, en ze een zachte vorm aannemen, haalt u ze uit de pan en drukt u ze kapot in de zeef. Zodra de saus wat afgekoeld is, voegt u wat suiker naar smaak toe.
Verhit olie in een pan en bak hierin de makrelen mooi goudbruin gaar.
Was de kruisbessen in lauw water en zet een pannetje met een laagje water op het vuur. Doe hierin alle kruisbessen en kook ze gaar. Zodra de kruisbessen goed gaar zijn, en ze een zachte vorm aannemen, haalt u ze uit de pan en drukt u ze kapot in de zeef. Zodra de saus wat afgekoeld is, voegt u wat suiker naar smaak toe.
Mijn kookverhaal (Bart Pelle)
Zelf nog nooit gemaakt eigenlijk :)
Bart zegt: