Dit is 1 van mijn favoriete bami/noodel gerechten, het smaakt lekker fris door de limoen. Als je niet van pittig houd dan hoef je er geen sambal doorheen te doen. Zelf doe ik er meestal rode pepers doorheen, helaas waren die op dat moment uitverkocht ;-)
Zoals je op de foto's kan zien, heb ik er sate saus bij geserveerd met wat stukjes gehakte pinda's. Wat overigens erg lekker smaakt!
Recept
« Terug naar recepten
Pad Thai met kip
PT30M
Pad Thai met kip
Pad Thai is een beroemd roerbak gerecht uit Thailand. Bekend om de noedels of bami met roergebakken ei, limoen en pinda's. Het wordt ook wel met garnalen gemaakt ipv kip. Je kan dan de kip in dit recept vervangen door garnalen.
Recept van:
Bobby
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wokken
- > Makkelijk & snel - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Pad Thai met kip te bereiden
- Kook de bami of noodels zoals het beschreven staat op de verpakking, meestal zo'n 8 minuten.
- Snijd de kip in kleine stukjes (1 cm) en marineer deze met 1 eetlepel sambal, 2 in kleine stukjes gehakte knoflook en 2 eetlepels vissaus.
- Hak de pinda's in grove stukjes.
- Maak een sausje van ketchup, 4 eetlepels vissaus, 2 theelepels sambal, suiker en het sap van de limoen.
- Klop de eieren en voeg hier peper, zout en de koriander aan toe.
- Doe wat olie in een koekenpan en voeg hier het ei mengsel aan toe. Roer dit rustig door, totdat je grove stukken gerulde ei hebt. Zet hierna het gas uit en laat dit staan.
- Doe de olie in een wok en bak hierin de kip rondom bruin. Voeg hierna de groenten toe en laat dit 2 minuten opstaan. Voeg hierna het sausje met de bami toe. Bak dit zo'n 5 - 10 minuten totdat het allemaal gaar en goed warm is. Voeg op het laatst het gerulde ei toe, Dit zodat je de ei niet kapot roert.
- Serveer het gerecht met wat koriander en pinda's erover heen.
Anna Koudys zegt: