Recept
« Terug naar recepten
Makreel pepesan
PT30M
Makreel pepesan
Een heerlijk makreel pepesan recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Ron Docter
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen creatie........vroeger eens gegeten bij kennissen
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Makreel pepesan te bereiden
Maak de verse makreel schoon door deze te wassen, de kop eraf te halen en de ingewanden te verwijderen. Spoel hem daarna nog goed af en dep hem droog met keukenpapier.
Pak een flink aluminiumfolie doe wat boemboe op de folie (op de glimmende zijde) Leg daarop de opengeklapte makreel en vul de binnenzijde ook met de boemboe. Klap de makreel weer dicht en verdeel de rest van de boemboe over de makreel.
Vouw het aluminiumfolie om de makreel als een pakketje.
Leg de makreel in een ovenschaal en plaats deze in de voorverwarmde oven van ongeveer 200 graden.
Na 30 minuten is de makreel klaar.
Pak een flink aluminiumfolie doe wat boemboe op de folie (op de glimmende zijde) Leg daarop de opengeklapte makreel en vul de binnenzijde ook met de boemboe. Klap de makreel weer dicht en verdeel de rest van de boemboe over de makreel.
Vouw het aluminiumfolie om de makreel als een pakketje.
Leg de makreel in een ovenschaal en plaats deze in de voorverwarmde oven van ongeveer 200 graden.
Na 30 minuten is de makreel klaar.
derbyke zegt: