KookJij

Makreel pepesan

Een heerlijk makreel pepesan recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Eigen creatie........vroeger eens gegeten bij kennissen
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Makreel pepesan te bereiden

Maak de verse makreel schoon door deze te wassen, de kop eraf te halen en de ingewanden te verwijderen. Spoel hem daarna nog goed af en dep hem droog met keukenpapier.
Pak een flink aluminiumfolie doe wat boemboe op de folie (op de glimmende zijde) Leg daarop de opengeklapte makreel en vul de binnenzijde ook met de boemboe. Klap de makreel weer dicht en verdeel de rest van de boemboe over de makreel.
Vouw het aluminiumfolie om de makreel als een pakketje.
Leg de makreel in een ovenschaal en plaats deze in de voorverwarmde oven van ongeveer 200 graden.
Na 30 minuten is de makreel klaar.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

derbyke

derbyke zegt:
Geen probleem, groetjes Kookjij
rdocter63

rdocter63 zegt:
sorry...was ik ff vergeten
derbyke

derbyke zegt:
Beste Ron, gelieve bronvermelding in te vullen a.u.b. Vriendelijke groeten Kookjij