Gemakkelijk te maken, snel klaar met gangbare
ingrediënten en heel smaakvol. Bij dit gerecht hoort tarly, maar daar kan ik
mijn man niet blij mee maken. Gebakken aardappelschijfjes met een
klodder Belgische mayonaise smaakt er zeker zo lekker bij.
Recept
« Terug naar recepten
Surf en turf ovenschotel met kabeljauw en ontbijtspek
PT30M
Surf en turf ovenschotel met kabeljauw en ontbijtspek
Dit gerecht las ik op een receptkaart van Albert Heijn. Ik heb er een beetje een
eigen draai aan gegeven . Gemakkelijk te maken, snel klaar met gangbare
ingrediënten en heel smaakvol. Bij dit gerecht hoort tarly, maar daar kan ik
mijn man niet blij mee maken. Gebakken aardappelschijfjes met een
klodder Belgische mayonaise smaakt er zeker zo lekker bij.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
recept kaart Albert heijn eigen tekst en foto
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Surf en turf ovenschotel met kabeljauw en ontbijtspek te bereiden
- Maak de boontjes schoon , halveer ze en blancheer ze 4 – 5 minuten.
- Meng de boontjes met knoflook , rode ui en de helft van de olie en breng met peper en zout op smaak.
- Vet een ovenschaal in en verwarm de oven voor op 220 graden.
- Bestrooi de kabeljauw met peper en zout en leg de vis in de ovenschaal.
- Schik er de boontjes met knoflook en ui omheen. Leg er de tomaatjes tussen.
- Besprenkel met de rest van de olie.
- Verdeel de plakjes spek over de ovenschotel.
- Dek de ovenschotel af met aluminiumfolie en laat circa 8 minuten garen.
- Verwijder na 8 minuten de folie en laat nog garen totdat het spek knapperig ziet.