KookJij

Makreelballetjes

Een heerlijk makreelballetjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: koken zonder grenzen
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Makreelballetjes te bereiden

Maal de vis met een staafmixer zeer fijn, samen met de ui, paprika en peterselie. Doe dit mengsel in een kom. Splits het ei, vermeng de dooier met 1 eetlepel water en roer de eidooier met de bloem door het vismengsel. Maak de frituurolie warm en klop het eiwit los. Roer nog wat bloem door het vismengsel als dat niet voldoende stevig is. Vorm er balletjes van, rol die door het paneermeel, door het eiwit en vervolgens weer door het paneermeel. Bak de balletjes in de frituurolie niet al te snel goudgeel, want de bloem moet de gelegenheid krijgen om gaar te worden. Laat de balletjes even uitlekken op keukenpapier en serveer het gerecht warm bij een drankje.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst