Recept
« Terug naar recepten
Makreelballetjes
PT30M
Makreelballetjes
Een heerlijk makreelballetjes recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
koken zonder grenzen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Makreelballetjes te bereiden
Maal de vis met een staafmixer zeer fijn, samen met de ui, paprika en peterselie. Doe dit mengsel in een kom. Splits het ei, vermeng de dooier met 1 eetlepel water en roer de eidooier met de bloem door het vismengsel. Maak de frituurolie warm en klop het eiwit los. Roer nog wat bloem door het vismengsel als dat niet voldoende stevig is. Vorm er balletjes van, rol die door het paneermeel, door het eiwit en vervolgens weer door het paneermeel. Bak de balletjes in de frituurolie niet al te snel goudgeel, want de bloem moet de gelegenheid krijgen om gaar te worden. Laat de balletjes even uitlekken op keukenpapier en serveer het gerecht warm bij een drankje.