Recept
« Terug naar recepten
Mandarijn in port
PT20M
Mandarijn in port
Een heerlijk mandarijn in port recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Tania Heeren
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mandarijn in port te bereiden
De boven- en onderzijde van de mandarijnen afsnijden en de schil wegsnijden zodat er geen witte velletjes blijven zitten. De mandarijnpartjes tussen de vliesjes uitsnijden. Het vruchtvlees mengen met de port en de vanillesuiker. De slagroom kloppen tot deze lobbig is. Geen suiker aan de slagroom toevoegen. In een geschikt glas de mandarijnen uitscheppen en afwerken door de lobbig geslagen slagroom erop te scheppen.