Lekker met rode kool, witlof, gebakken aardappeltjes, stoofpeertjes, appelmoes of andere winterse bijgerechten.
Klik op de pijltjes voor meer foto's.
Recept
« Terug naar recepten
Wildsaus voor bij ree of hertenbief
PT20M
Wildsaus voor bij ree of hertenbief
Deze saus is een tikkeltje zoet en dat is een perfecte match met ree of
hertenbief.
De saus is makkelijk voor te bereiden en op het laatste moment af te
maken.
Wij hebben het gegeten bij het hoofdgerecht van ons kerstdiner 2016.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wild
- > Sauzen & dressings - Warm
- > Speciale gelegenheden - Kerst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Wildsaus voor bij ree of hertenbief te bereiden
- Fruit de sjalotjes in warme olijfolie en blus af met de wildfond.
- Voeg de wijn en port toe en laat het geheel ongeveer 20 minuten inkoken tot ongeveer 1 dl.
- Roer de slagroom erdoor en breng op smaak met peper en zout.
- Laat de saus afkoelen.
- Haal de biefstukjes minstens een half uur van te voren uit de koelkast om op temperatuur te laten komen.
- Bak de biefstukjes in de helft van de verhitte boter 1 minuut per kant (rood) en bestrooi ze met peper en zout. Leg ze op een bord of schaal, dek ze af met aluminiumfolie en zet ze nog 5 minuten in een voorverwarmde oven (100 graden).
- Intussen verhit je opnieuw de saus en roer je alle aanbaksels van de bief door de saus. Roer de koude boter in klontjes door de hete saus (niet meer laten koken).