Recept
« Terug naar recepten
Geschnetzeltes met cantharellen
PT30M
Geschnetzeltes met cantharellen
Dit is een heerlijke variant op het klassieke recept van
Zürcher Geschnetzeltes van kalfsvlees en champignons.
Het grote verschil zit hem in het gebruik van verse cantharellen en rode
wijn. Verder heb ik hier, bij gebrek aan kalfsvlees, gekozen voor reepjes van
varkensschnitzels. Kalfsvlees is en blijft natuurlijk een aanrader, maar je
kunt ook heel goed kalkoen gebruiken. Mogelijkheden genoeg dus.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Zwitserland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Geschnetzeltes met cantharellen te bereiden
- Bak de reepjes vlees in de hete boter en kruid ze met peper en zout.
- Voeg de gehakte knoflook, fijngesneden uien en schoongemaakte en eventueel in stukken gesneden cantharellen toe. Schep het door elkaar en laat het smoren.
- Strooi de bloem eroverheen en schep het goed door elkaar. Schep goed om anders plakt het aan de bodem.
- Voeg de rode wijn toe en breng het aan de kook, voeg de hete bouillon toe en laat het geheel 5 minuten zachtjes stoven.
- Voeg tenslotte de room toe en breng het eventueel nog verder op smaak met peper en zout.
- Strooi er vlak voor het serveren de fijngesneden peterselie overheen.
- Serveer het met tagliatelle (bandnoedels) of met rösti.