Heerlijk bij de borrel of op je broodje.
Ook een lekker voorgerecht, opgediend met geroosterd brood.
Recept
« Terug naar recepten
Romige paté van kippenlevertjes, port en kastanjechampigons
PT20M
Romige paté van kippenlevertjes, port en kastanjechampigons
Een eenvoudig te maken paté van kippenlevertjes, champignons, bacon, room en port.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Ooit ergens gelezen ???
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Romige paté van kippenlevertjes, port en kastanjechampigons te bereiden
- Maak de kippenlevertjes schoon en verwijder ongerechtigheden.
- Smelt de boter in een grote koekenpan of hapjespan en bak hierin de ui, knoflook en tijm plm. 2 minuten onder
voortdurend roeren. - Voeg de kippenlevertjes en de bacon toe en en laat alles nog 3 minuten
bakken. - Doe de gesneden champignons en de port erbij en bak nog 10 minuten door tot al het vocht is verdampt.
- Mix het mengsel samen met de slagroom in de keukenmachine tot een gladde massa.
- Doe de pate in een mooi schaaltje en laat dit goed afkoelen.