KookJij

Romige paté van kippenlevertjes, port en kastanjechampigons

Een eenvoudig te maken paté van kippenlevertjes, champignons, bacon, room en port.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Ooit ergens gelezen ???
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Romige paté van kippenlevertjes, port en kastanjechampigons te bereiden

  1. Maak de kippenlevertjes schoon en verwijder ongerechtigheden.
  2. Smelt de boter in een grote koekenpan of hapjespan en bak hierin de ui, knoflook en tijm plm. 2 minuten onder
    voortdurend roeren.
  3. Voeg de kippenlevertjes en de bacon toe en en laat alles nog 3 minuten
    bakken.
  4. Doe de gesneden champignons en de port erbij en bak nog 10 minuten door tot al het vocht is verdampt.
  5. Mix het mengsel samen met de slagroom in de keukenmachine tot een gladde massa.
  6. Doe de pate in een mooi schaaltje en laat dit goed afkoelen.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

Heerlijk bij de borrel of op je broodje.
Ook een lekker voorgerecht, opgediend met geroosterd brood.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst