Met dit recept heb ik lang geleden een prijs gewonnen. Eigenlijk was ik dit recept alweer bijna vergeten tot ik weer eens aan het snuffelen was in mijn eigen plakboeken en mijn eigen recept weer tegenkwam.
Weer eens gemaakt en iets uitgebreid. Het was weer heerlijk.
Lekker met pasta, rijst of gebakken aardappelen.
Recept
« Terug naar recepten
Varkenshaas in chili-roomsaus
PT15M
Varkenshaas in chili-roomsaus
Blokjes varkenshaas gebakken met ui, bacon en champignons in een lekkere chili-roomsaus. Met dit recept heb ik jaren geleden een prijs gewonnen.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Varkenshaas in chili-roomsaus te bereiden
- Varkenshaas kruiden met peper, zout, cayennepeper, paprikapoeder en inwrijven met bloem.
- Olie verhitten in de wok of koekenpan.
- Varkenshaasblokjes in gedeelten rondom bruin en rosé bakken afhankelijk van de dikte een paar minuten (niet te lang dan wordt het vlees droog). Vlees uit de pan halen en warm houden.
- SAUS: Uisnippers in overgebleven vet glazig bakken. Baconreepjes en champignons toevoegen en even meebakken.
- Slagroom toevoegen. Aan de kook brengen. Iets inkoken tot de saus dikker wordt.
- Paprika toevoegen (doe ik op het laatst dan blijven ze lekker knapperig.
- Op smaak maken met peper, zout, paprikapoeder en chilisaus. Peterselie erdoor en smullen maar.