Recept
« Terug naar recepten
Mandarijnenbavarois met frambozensaus
PT210M
Mandarijnenbavarois met frambozensaus
Een heerlijk mandarijnenbavarois met frambozensaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
210 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
sandstorms
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mandarijnenbavarois met frambozensaus te bereiden
Vet een puddingvorm van 1 liter inhoud in met neutrale olie en zet hem omgekeerd neer zodat het teveel eruit kan lopen. Week de gelatine in koud water. Pers de mandarijnen uit (er is 2 dl sap nodig). Breng de helft van het mandarijnensap tegen de kook aan, knijp de gelatineblaadjes goed uit en roer ze door het sap tot ze zijn opgelost. Roer ook het limoensap,de rest van het mandarijnensap en de likeur erdoor. Zet de pan in een schaal met ijswater zodat het sap kan afkoelen en geleiachtig worden. Klop de 2 dl slagroom met de suiker lobbig en spatel het geleiachtige sap erdoor. Giet deze bavarois in de vorm en laat hem in de koelkast minstens 3 uur opstijven. Pureer voor de saus de frambozen in de blender en zeef de puree. Verdun hem met een beetje limoensap en breng op smaak met poedersuiker. Klop voor de garnering de slagroom met de suiker lobbig. Stort de pudding op een mooie platte schaal en garneer met toefjes slagroom. Giet een beetje van de frambozensaus rondom en serveer de resterende saus in een schaaltje. Garneer de schaal met muntblaadjes.
chef zegt: