Recept
« Terug naar recepten
Mandarijnjelly met Aperol
PT35M
Mandarijnjelly met Aperol
Een heerlijk mandarijnjelly met aperol recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
njam
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mandarijnjelly met Aperol te bereiden
- Maak eerst de jelly. Pers al het sap uit de mandarijnen. Giet door een zeef en pers al het sap eruit (je hebt 600 ml nodig).
- Snijd het vanillestokje in twee, schraap de zaadjes eruit en voeg bij het sap van de mandarijnen.
- Giet in een kookpan en voeg de Aperol, suiker en gelatinepoeder toe. Breng aan de kook.
- Roer regelmatig om, om zo de suiker te laten oplossen. Laat even afkoelen.
- Giet in elk glas wat mandarijn-jelly en laat opstijven in de koelkast.
- Hak de pistachenoten fijn.
- Schep net voor het serveren een eetlepel zure room en de gehakte pistachenoten op de jelly.