Recept
« Terug naar recepten
Mandje van caramel
PT20M
Mandje van caramel
Een heerlijk mandje van caramel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
n.v.t personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
17
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
allerhande
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mandje van caramel te bereiden
Vet de bolle kant van de soeplepel in met boter.Doe een flinke laag suiker in de steelpan en schud even,zodat de suiker gelijk is verdeeld over de bodem.Zet de pan op hoog vuur en roer met een eveneens beboterde keukenlepel tot de suiker is gesmolten.Laat de vloeibare suiker bruin kleuren terwijl je de pan tussentijds een paar keer heen en weer schudt,zodat het karameliseren gelijkmatig verloopt.draai het vuur uit,zet de pan op een vochtige theedoek en roer tot de karamel iets is afgekoeld.Pak een soeplepel bij de steel in de ene hand(met ovenhandschoen)vast,met de bolle kant naar boven.Schep met de andere hand met een gewone keukenlepel de vloeibare karamel uit de pan en laat deze in een dunne draad van de keukenlepel op de soeplepel lopen,terwijl je de soeplepel op en neer beweegt.Laat het mandje van karameldraden een beetje afkoelen en haal het met je vingers heel voorzichtig van de soeplepel.Je kunt het gewoon van de lepel afschuiven,je moet alleen oppassen dat je het mandje niet fijn knijpt.Leg het mandje op een vel bakpapier of een bord om verder hard te laten worden.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Jolanda zegt:
Verwarm de suiker totdat het lichtbruin vloeibaar is, maar dan ook uitzetten.
Als je dan met ingevette juslepeltje de caramel uitschept en langzaam slierten maakt over de bolle kant van ingevette soeplepel en je wacht even 30 seconden glijdt je mandje er idd zo vanaf, MOET LUKKEN NU.
tjitske zegt:
Blijleven zegt:
groetjes :p
michellee zegt:
callens zegt: