KookJij

Mango batido

Een heerlijk mango batido recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 5 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Dranken - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Amerika
Keuken: Amerikaanse
Bron: Batidokraampje Otrobanda Curaçao
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Mango batido te bereiden

De mango's schillen en het vruchtvlees van de pit snijden.
Doe alle ingrediënten behalve de ijsblokjes in de blender en goed mixen. Serveer deze batido ijskoud met de ijsblokjes.

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

Dit batidorecept is uit Colombia, maar dit land staat niet bij de herkomstselectie. De batidos worden in Zuid-Amerika en in het Caribisch gebied overal in kraampjes op straat verkocht. Ze worden van verschillende vruchten gemaakt.
Op Curaçao kun je de lekkerste, volgens mij, kopen bij het kraampje in de vorm van een koenoekoehuisje bij de haven op Otrobanda. Ik vind die van mango en van sorsaka (zuurzakvrucht ) de lekkerste.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

fabita

fabita zegt:
Zo is het, Nella. Gr.:p
Nella

Nella zegt:
zuurzak (neds)
sorsaka (pap)
guanabanda (spa)
tooske1

tooske1 zegt:
ja, denk ik ook
fabita

fabita zegt:
Ik denk trouwens dat het een verbastering is van zuurzak sorsak(a).
fabita

fabita zegt:
Hai Tooske.
Je hebt gelijk met guanabana, maar dat is in het Spaans. In het papiaments is het sorsaka. We hadden er bomen van in de tuin en mijn moeder maakte daar heerlijke sorsakasap van. Waar de naam vandaan komt, weet ik niet.:D
tooske1

tooske1 zegt:
Zuurzak = guanabana. Zie appelsientje met mix van mango. Zuurzak: goed tegen kanker;'t is maar dat je het weet!! En ja, die bij de brug vind ik ook het lekkerst ;)