Dit batidorecept is uit Colombia, maar dit land staat niet bij de herkomstselectie. De batidos worden in Zuid-Amerika en in het Caribisch gebied overal in kraampjes op straat verkocht. Ze worden van verschillende vruchten gemaakt.
Op Curaçao kun je de lekkerste, volgens mij, kopen bij het kraampje in de vorm van een koenoekoehuisje bij de haven op Otrobanda. Ik vind die van mango en van sorsaka (zuurzakvrucht ) de lekkerste.
Recept
« Terug naar recepten
Mango batido
PT5M
Mango batido
Een heerlijk mango batido recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
5 min
Personen:
2 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Batidokraampje Otrobanda Curaçao
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mango batido te bereiden
De mango's schillen en het vruchtvlees van de pit snijden.
Doe alle ingrediënten behalve de ijsblokjes in de blender en goed mixen. Serveer deze batido ijskoud met de ijsblokjes.
Doe alle ingrediënten behalve de ijsblokjes in de blender en goed mixen. Serveer deze batido ijskoud met de ijsblokjes.
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
fabita zegt:
Je hebt gelijk met guanabana, maar dat is in het Spaans. In het papiaments is het sorsaka. We hadden er bomen van in de tuin en mijn moeder maakte daar heerlijke sorsakasap van. Waar de naam vandaan komt, weet ik niet.:D
tooske1 zegt:
fabita zegt: