Als je in plaats van citroensap aardbeienlikeur of sinaasappellikeur gebruikt wordt de aardbeiensaus nog lekkerder.
In plaats van mascarpone kun je ook roomkaas light gebruiken. De smaak wordt dan iets anders maar ook lekker en minder vet.
Recept
« Terug naar recepten
Mangocreme met aardbeien
PT10M
Mangocreme met aardbeien
Dit nagerecht kun je al een paar uur voordat je gaat eten voorbereiden. De verse mango is gepureerd met mascarpone. De aardbeiensaus zelfgemaakt van verse aardbeien. Gemakkelijk als je gasten krijgt.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mangocreme met aardbeien te bereiden
- Was de aardbeien, verwijder het kroontje en snij de aardbeien in stukjes. Bewaar 4 aardbeien om te garneren.
- Doe de helft van de aardbeien in een pannetje, samen met het citroensap en de poedersuiker. Breng dit aan de kook en laat dit plm. 5 minuten zachtjes koken. Met de staafmixer pureren en af laten koelen. Als dit afgekoeld is kan de rest van de aardbeienstukjes erdoor.
- Schil de mangoen snij deze in stukjes. Pureer de mangostukjes samen met de mascarpone met de staafmixer.
- Doe de mangocreme in een glas. Hou een beetje aan de zijkant.
- Giet Daarna de aardbeiensaus in het glas (zie foto).
Garneer met een aardbei en een mintblaadje of citroenmelisse.