KookJij

Mangosalade met gebrande amandelen roomijs en

Een heerlijk mangosalade met gebrande amandelen roomijs en recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: spar
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Mangosalade met gebrande amandelen roomijs en te bereiden

Maak eerst de saus door de room aan de kook te brengen en hierin de hazelnootrepen te smelten. Houd deze warm tot gebruik. Schil nu de mangos, verwijder de pit en snijd in blokjes. Besprenkel de mangoblokjes met limoensap.

Nu in een pan met dikke bodem de suiker licht laten karamelliseren, het amandelschaafsel toevoegen en lichtbruin laten kleuren. Het mengsel vervolgens uitgieten op vetvrij papier en laten afkoelen. Dan licht breken.

De mangoblokjes over de borden verdelen en het vanille ijs erbij scheppen. Met de saus overgieten en bestrooien met het gebrand amandelschaafsel. Direct serveren

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst