Recept
« Terug naar recepten
Mangosalade met gebrande amandelen roomijs en
PT20M
Mangosalade met gebrande amandelen roomijs en
Een heerlijk mangosalade met gebrande amandelen roomijs en recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
spar
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mangosalade met gebrande amandelen roomijs en te bereiden
Maak eerst de saus door de room aan de kook te brengen en hierin de hazelnootrepen te smelten. Houd deze warm tot gebruik. Schil nu de mangos, verwijder de pit en snijd in blokjes. Besprenkel de mangoblokjes met limoensap.
Nu in een pan met dikke bodem de suiker licht laten karamelliseren, het amandelschaafsel toevoegen en lichtbruin laten kleuren. Het mengsel vervolgens uitgieten op vetvrij papier en laten afkoelen. Dan licht breken.
De mangoblokjes over de borden verdelen en het vanille ijs erbij scheppen. Met de saus overgieten en bestrooien met het gebrand amandelschaafsel. Direct serveren
Nu in een pan met dikke bodem de suiker licht laten karamelliseren, het amandelschaafsel toevoegen en lichtbruin laten kleuren. Het mengsel vervolgens uitgieten op vetvrij papier en laten afkoelen. Dan licht breken.
De mangoblokjes over de borden verdelen en het vanille ijs erbij scheppen. Met de saus overgieten en bestrooien met het gebrand amandelschaafsel. Direct serveren