Dit ooit ergens in Spanje gegeten, met een slaatje erbij. Maar hoe ik het ook probeer, zo mooi als in dat restaurant krijg ik het niet geserveerd. Vooral de mango kan moeilijk in goede vorm te snijden zijn.
Ik ben geen liefhebber van geitenkaas, dus maak ik dit meestal met een andere pittige kaas.
Recept
« Terug naar recepten
Mangotorentje met geitenkaas
PT15M
Mangotorentje met geitenkaas
Een heerlijk mangotorentje met geitenkaas recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Spanje
Keuken:
Europese
Bron:
restaurant ergens in Zuid-Spanje (iets dergelijks ook in kookmap)
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mangotorentje met geitenkaas te bereiden
Het vruchtvlees van de mango's moet in zo dun mogelijke plakjes gesneden worden (zie info)
Op elk bord maak je nu een torentje: een plakje mango, hierop een plakje geitenkaas, plakje mango, plakje geitenkaas. Maak het zo hoog als je wilt, de laatste laag moet van mango zijn. Deze plak mango kwast je dan in met honing en hierop strooi je wat geraspte geitenkaas.
Op elk bord maak je nu een torentje: een plakje mango, hierop een plakje geitenkaas, plakje mango, plakje geitenkaas. Maak het zo hoog als je wilt, de laatste laag moet van mango zijn. Deze plak mango kwast je dan in met honing en hierop strooi je wat geraspte geitenkaas.
fabita zegt:
Bedankt. Je hebt gelijk, dat lijkt me prima te doen. Ik heb zo'n setje met een heleboel uitsteekvormpjes in verschillende maten. Ligt nu op zolder, lang niet gebruikt, helemaal vergeten.:)