KookJij

Mangotorentje met geitenkaas

Een heerlijk mangotorentje met geitenkaas recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Spanje
Keuken: Europese
Bron: restaurant ergens in Zuid-Spanje (iets dergelijks ook in kookmap)
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Mangotorentje met geitenkaas te bereiden

Het vruchtvlees van de mango's moet in zo dun mogelijke plakjes gesneden worden (zie info)
Op elk bord maak je nu een torentje: een plakje mango, hierop een plakje geitenkaas, plakje mango, plakje geitenkaas. Maak het zo hoog als je wilt, de laatste laag moet van mango zijn. Deze plak mango kwast je dan in met honing en hierop strooi je wat geraspte geitenkaas.

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

Dit ooit ergens in Spanje gegeten, met een slaatje erbij. Maar hoe ik het ook probeer, zo mooi als in dat restaurant krijg ik het niet geserveerd. Vooral de mango kan moeilijk in goede vorm te snijden zijn.
Ik ben geen liefhebber van geitenkaas, dus maak ik dit meestal met een andere pittige kaas.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

fabita

fabita zegt:
Hai Cornelia,
Bedankt. Je hebt gelijk, dat lijkt me prima te doen. Ik heb zo'n setje met een heleboel uitsteekvormpjes in verschillende maten. Ligt nu op zolder, lang niet gebruikt, helemaal vergeten.:)
Cornelia

Cornelia zegt:
Misschien is het een idee om een dunne plak te snijden van de mango, en daar na uitsteken, en in de uitsteker [Metalen ring] het gerechtje opmaken.
Succes ermee.