Recept
« Terug naar recepten
Kip/kerrie bloemkoolsoep
PT180M
Kip/kerrie bloemkoolsoep
Dit pittige soepje heeft een Indonesische touch. Het is dan misschien niet
echt authentiek want ik heb het zelf in elkaar geknutseld en ik ben natuurlijk
dan ook geen Indo. Maar lekker was het in ieder geval wel.
Ik heb enkele takjes van mijn kerrieplant met de bouillon mee laten trekken.
Geen nood als je dit niet hebt want er komt later toch nog genoeg kerrie
aan te pas.
Al met al een heerlijk kruidig en pittig soepje waar je het vanzelf warm van
krijgt.
Pas wel op met de hete peper want die is alleen maar om de bouillon mee
te maken. Dus NIET opeten!!!
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Vlees
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Kip/kerrie bloemkoolsoep te bereiden
- Maak eerst de bouillon, doe de kip in een grote soeppan en voeg 2 à 3 liter water toe. Voeg de kruiden toe en breng het geheel aan de kook. Laat de bouillon ongeveer 3 uur op een klein pitje zachtjes trekken. (Voeg indien nodig meer water toe).
- Haal de kip uit de hete bouillon en laat deze afkoelen. Zeef alle kruiden eruit.
- Verhit een beetje olie in een pan en fruit hierin de ui en de knoflook.
- Voeg de kerrie toe en schep alles goed door elkaar. De kerrie mag niet aanbranden. Indien nodig meer olie toevoegen.
- Doe de selderij erbij en schep het geheel door elkaar.
- Voeg dan de bloemkool toe, meng alles goed door elkaar en bak dit ongeveer 5 minuutjes op een middenhoog vuur.
- Voeg dan de helft van de bouillon toe en laat dit ongeveer een kwartiertje zachtjes pruttelen tot de bloemkool gaar is (indien nodig langer anders kun je de bloemkool niet goed pureren.)
- Zet de staafmixer in de pan en pureer alles tot een mooi glad geheel.
- Voeg de rest van de bouillon en de bouillonblokken toe.
- Doe de kokosmelk erbij en roer alles goed door elkaar tot een mooi glad geheel.
- Haal het vlees dat inmiddels afgekoeld is van de botjes en voeg dit toe aan de soep.
- Schep de soep in borden of koppen en garneer met een beetje krokante uitjes.