Recept
« Terug naar recepten
Margarita-roomijs
PT30M
Margarita-roomijs
Een heerlijk margarita-roomijs recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Inge Deyck
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > IJs
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Onbekend
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Margarita-roomijs te bereiden
Giet het limoensap, de tequila en de cointreau in een kom en roer de suiker erdoor. Blijf roeren tot de suiker is opgelost.
Giet er de room bij en klop het mengsel op tot het dik en glad is, maar niet stijf.
Schep dit mengsel in een afsluitbare diepvriesdoos en zet het tot de volgende dag in de vriezer. Dit roomijs hoeft niet te rijpen (zacht te worden voor het serveren), omdat het niet te hard bevroren raakt en voluptueus smelt.
Giet er de room bij en klop het mengsel op tot het dik en glad is, maar niet stijf.
Schep dit mengsel in een afsluitbare diepvriesdoos en zet het tot de volgende dag in de vriezer. Dit roomijs hoeft niet te rijpen (zacht te worden voor het serveren), omdat het niet te hard bevroren raakt en voluptueus smelt.