KookJij

Marinade-Dressing voor Rund- en ander Vlees

Een heerlijk marinade-dressing voor rund- en ander vlees recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: China
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Marinade-Dressing voor Rund- en ander Vlees te bereiden

RUND- en ANDERVLEES : I
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
*Een pan met dikke bodem op middelhoog vuur zetten met de olijfolie.Doe daarin de uien- en knoflook -purée.Onder roeren glazog aanbakken.Mag niet bruinen.
*Na zo'n minuut of 4 - 5 mag verder alles er in behalve het limoensap en de zeste.Goed roeren en laten inkoken tot de helft.
Nu kan het limoensap er bij en daarna de zeste.
***
RUND-EN ANDER VLEES : II
"""""""""""""""""""""""""""""""""""""
1).Doe alle ingredienten in de blender en draai daarvan een homogene marinade,dressing,etc.
KIP :
""""""
*Doe alle ingredienten in een ruime kom,zet de staafmixer er in en draai tot een gladde homogene massa",
*Wrijf de kip in met deze marinade en laat minimaal 1 uur intrekken.
*Daarna garen in de oven of op / in de grill
***
SPARERIBS :
""""""""""""""""""""
*Maal de piment.kruidnagel,cayennepeper,nootmuskaat en kaneel en hak de thijm.rozemarijn en oregano grof.
*Doe dan alle ingredienten in 1 liter runderbouillon en breng dat aan de kook.
*Voeg dan de spareribs toe en kook die dan gaar in ± 45 minuten.
*Laat de spareribs afkoelen in het kookmengsel en houd ze daarin zo'n 12 -15 uur (=doormarineren)
*Dan de BBQ - SAUS maken :Fruit de ui en knoflook aan in de rijstolie en voeg de tomatenconcentraat toe en bak die 1 minuut mee.Dan gember,azijn en suiker;roer tot de suiker is opgelost en haal van het vuur af.Roer nu de rest er in en laat afkoelen in een schone kom.
*Nu de spareribs nog even nagrillen gedurende 10 minuten of naverhitten in de grillpan,nadat ze met een kwastje een beetje zijn ingeolied.
*Opdienen met de BBQ Saus.
***
VIS (ZWAARDVIS,MAHI MAHI,MAKREEL) :
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
*Pureer alle ingredienten behalve de peper,limoensap en gembersiroop.
*Wrijf de vis in kmet peper en leg ze dan 2 uur weg in de marinade
*Dep ze droog en leg ze op een stuk alu-folie
*Zet de oven aan op 200 graden Celsius
*Meng de gembersiroop met limoensap en koriander en bestrijk hiermee de filets.Pak de vis in en leg de alu pakketjes 10 minuten in de oven.Haal de pakketjes uit de oven en laat ze even 5 minuten liggen.
*Dien op met opengevouwen alu-folie en bestrooi met wat korianderblaadjes)

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

GEBRUIK : Van de Rund- en Andervlees Marinade
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
*De ene helft wordt gebruikt om het vlees in te marineren gedurende 4 uren in de koeling
*Daarna wordt het vlees gegrilld of gebakken of gebraden,enz.
*Daarna de andere helft gebruiken als saus of dressing voor het vlees.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

AnnikaT

AnnikaT zegt:
Ik dacht altijd dat gula djawa rietsuiker was, en basterdsuiker gewonnen werd uit kristalsuiker. Ik heb het met beide geprobeerd en vond de indonesische rietsuiker beter van smaak, al waren ze allebei erg lekker...!
beau09

beau09 zegt:
Hier was ik al een tijd naar op zoek.:)
joop van rij

joop van rij zegt:
Jan bedankt voor jouw reeks recepten deze is heerlijk voor spare ribs grs joop:D:D
deuxchapeaux

deuxchapeaux zegt:
Hallo Liske,Zeste is de fijngemaakte schil van citrusfruit.Dus citroenrasp,of limoenrasp of sinaasappel rasp,enz.
Je hebt daar voor een zesteur,een dunschiller of rasp nodig.Daarna moet je het nog fijner maken wanneer je de schil afhaalt met een zesteur of dunschiller.De zeste wordt gebruikt omdat er zoveel aroma's in zitten,die je de gerechten mee kunt geven.
Met vr.gr.
Jan A:)
liske

liske zegt:
Wat is zeste? Ik zie dit niet bij de ingredienten staan!