Recept
« Terug naar recepten
Marsepeinaardappeltjes
PT30M
Marsepeinaardappeltjes
Een heerlijk marsepeinaardappeltjes recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
sonja dejonckheere
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Kinderen - Sinterklaas
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
scheurkalender
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Marsepeinaardappeltjes te bereiden
Week in een kom de rozijnen in de rum.
Laat de rozijnen uitlekken.
Breek de melkchocolade in stukjes en smelt deze au bain-marie.
Meng de chocolade samen met de poedersuiker en de eidooier gelijkmatig met de marsepein.
Meng er de rozijnen door. Vorm balletjes van ongeveer 2 cm.
Strooi in een diep bord de cacaopoeder en rol er de balletjes door.
Laat ze minstens 2 uur in de koelkast opstijven.
Laat de rozijnen uitlekken.
Breek de melkchocolade in stukjes en smelt deze au bain-marie.
Meng de chocolade samen met de poedersuiker en de eidooier gelijkmatig met de marsepein.
Meng er de rozijnen door. Vorm balletjes van ongeveer 2 cm.
Strooi in een diep bord de cacaopoeder en rol er de balletjes door.
Laat ze minstens 2 uur in de koelkast opstijven.