Recept
« Terug naar recepten
Mascarpone -aardbeiendessert
PT45M
Mascarpone -aardbeiendessert
Een heerlijk mascarpone -aardbeiendessert recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mascarpone -aardbeiendessert te bereiden
De gelatine weken in ruim water.
Voor de garnering per persoon 2 aardbeien wassen, het steeltje er aan laten,en apart zetten.
De rest van de aardbeien wassen en in stukjes snijden.
De eierdooiers met de poedersuiker, vanillesuiker, citroenrasp en mascarpone met de mixer tot een dikke créme slaan.
De gelatine uitknijpen en op een klein vuur in de citroensap en 1 el water laten smelten.
2 el van de créme er door roeren en dan aan de resterende créme toevoegen.
De aardbeienstukjes er door scheppen en de mousse overdoen in een beboterde schaal.
De bovenkant glad strijken en minimaal 2 uur in de koelkast zetten.
De saus:
Doe de schoongemaakte aardbeien samen met het water en de suiker in een pan.
Zet deze op het vuur en breng het mengsel op een hoog vuur aan de kook en laat 1 min. doorkoken.
Pureer de massa in de blender.
Wrijf de puree door een zeef en laat afkoelen.
De mousse door de vorm even in heet water te houden losmaken en vervolgens storten.
De mousse in plakken snijden en uitserveren met de aardbeiensaus en de apart gehouden aardbeien.
Voor de garnering per persoon 2 aardbeien wassen, het steeltje er aan laten,en apart zetten.
De rest van de aardbeien wassen en in stukjes snijden.
De eierdooiers met de poedersuiker, vanillesuiker, citroenrasp en mascarpone met de mixer tot een dikke créme slaan.
De gelatine uitknijpen en op een klein vuur in de citroensap en 1 el water laten smelten.
2 el van de créme er door roeren en dan aan de resterende créme toevoegen.
De aardbeienstukjes er door scheppen en de mousse overdoen in een beboterde schaal.
De bovenkant glad strijken en minimaal 2 uur in de koelkast zetten.
De saus:
Doe de schoongemaakte aardbeien samen met het water en de suiker in een pan.
Zet deze op het vuur en breng het mengsel op een hoog vuur aan de kook en laat 1 min. doorkoken.
Pureer de massa in de blender.
Wrijf de puree door een zeef en laat afkoelen.
De mousse door de vorm even in heet water te houden losmaken en vervolgens storten.
De mousse in plakken snijden en uitserveren met de aardbeiensaus en de apart gehouden aardbeien.