Recept
« Terug naar recepten
Mascarpone met witte chocolade
PT5M
Mascarpone met witte chocolade
Een heerlijk mascarpone met witte chocolade recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
5 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
I. Heijmerink
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mascarpone met witte chocolade te bereiden
Witte chocolade in stukjes breken en au-bain-marie laten smelten.
Slagroom samen met de suiker kloppen, iets verder dan lobbig, dus niet als normale slagroom.
Schraap het vanille stokje leeg en meng dit met de mascarpone.
Stokje bewaren voor de saus.
Bananen in de lengte in dunne plakjes snijden.
Bastogne koekjes fijnkruimelen, met een keuken machine of in een doek fijnslaan of fijnrollen met een deegroller.
Mascarpone met chocolade mengen, zorg dat de chocolade niet heel heet is, anders gaat de mascarpone schiften.
Daarna de slagroom erdoor mengen.
Bedek een grote platte schaal met de helft van de Bastognekruimels en sprenkel er wat Licor 43 overheen.
Dan de helft van het mascarpone mengsel en daar overheen de bananen.
Herhaal de Bastogne en mascarpone lagen normaals.
Laat de schaal ongeveer 3 uur opstijven in de koelkast.
Verwarm voor het serveren het diepvries fruit met twee eetlepels suiker en het (lege) vanille stokje en de Coebergh.
Serveer de koude mascarpone mousse met de warme fruitsaus.
Slagroom samen met de suiker kloppen, iets verder dan lobbig, dus niet als normale slagroom.
Schraap het vanille stokje leeg en meng dit met de mascarpone.
Stokje bewaren voor de saus.
Bananen in de lengte in dunne plakjes snijden.
Bastogne koekjes fijnkruimelen, met een keuken machine of in een doek fijnslaan of fijnrollen met een deegroller.
Mascarpone met chocolade mengen, zorg dat de chocolade niet heel heet is, anders gaat de mascarpone schiften.
Daarna de slagroom erdoor mengen.
Bedek een grote platte schaal met de helft van de Bastognekruimels en sprenkel er wat Licor 43 overheen.
Dan de helft van het mascarpone mengsel en daar overheen de bananen.
Herhaal de Bastogne en mascarpone lagen normaals.
Laat de schaal ongeveer 3 uur opstijven in de koelkast.
Verwarm voor het serveren het diepvries fruit met twee eetlepels suiker en het (lege) vanille stokje en de Coebergh.
Serveer de koude mascarpone mousse met de warme fruitsaus.