Recept
« Terug naar recepten
Mattonella di castagne
PT180M
Mattonella di castagne
Een heerlijk mattonella di castagne recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
6-8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Zwitserland
Keuken:
Europese
Bron:
Winter in de alpen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mattonella di castagne te bereiden
Vet een koekblik ( ongeveer 24 cm lang) in en bekleed het met bakpapier.
Smelt de chocolade in een kom au bain-marie.
Laat de chocolade afkoelen en voeg dan de kastanjepuree, mascarpone, suiker en Nocino of brandewijn toe.
Meng goed door.
Giet het mengsel in het koekblik en zet dat een uur of 3 in de vriezer.
Het mengsel is dan bevroren, maar nog een beetje zacht.
Stort de mattonella op een schaal en verwijder het papier.
Druk de koekjes op de semifreddo.
Snijd de semifreddo in plakken en serveer
Smelt de chocolade in een kom au bain-marie.
Laat de chocolade afkoelen en voeg dan de kastanjepuree, mascarpone, suiker en Nocino of brandewijn toe.
Meng goed door.
Giet het mengsel in het koekblik en zet dat een uur of 3 in de vriezer.
Het mengsel is dan bevroren, maar nog een beetje zacht.
Stort de mattonella op een schaal en verwijder het papier.
Druk de koekjes op de semifreddo.
Snijd de semifreddo in plakken en serveer