Recept
« Terug naar recepten
Medaillons van kabeljauw met spek en asperges
PT40M
Medaillons van kabeljauw met spek en asperges
Een heerlijk medaillons van kabeljauw met spek en asperges recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
delhaize
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Medaillons van kabeljauw met spek en asperges te bereiden
- Verwarm de oven voor op stand 5 (150°C).
- Verwijder het vel en de graten van de moten kabeljauw.
- Pel de asperges, bind ze samen en kook ze 15 minuten in gezouten kokend water.
- Neem 10 cl van het kookvocht, laat de asperges uitlekken en leg ze tussen twee lagen aluminiumfolie.
- Snij de kabeljauwmoten, met behulp van een glas, in schijven en wikkel rond elke schijf een sneetje spek. Laat ze 2 minuten aan elke zijde aanbraden in 20 g boter. Bestrooi met zout en peper.
- Leg ze in een gratineerschotel. Overgiet ze met de witte wijn en het kookvocht van de asperges. Laat nog 8 minuten braden in de hete oven.
- Laat 12 blaadjes basilicum braden in de razende olie. Zet opzij. Hou de kabeljauw warm.
- iet de braadjus in een steelpan. Neem van het vuur, doe er de eierdooiers bij en zet terug op een zacht vuur.
- Laat indikken terwijl u blijft roeren, voeg vervolgens de rest van de koude boter in reepjes toe en klop alles krachtig.
- Knoop de asperges los en verdeel ze over witte borden. Overgiet ze met saus en leg de kabeljauwmoten in het midden.
- Versier alles met blaadjes basilicum en dien onmiddellijk op.