Recept
« Terug naar recepten
Melanzane à la Parmigiano
PT45M
Melanzane à la Parmigiano
Een heerlijk melanzane à la parmigiano recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Gerrie van Rossum
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 à 5 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Melanzane à la Parmigiano te bereiden
Snipper de ui en bak die op zacht vuur tot deze glazig is. Voeg de tomatenpuree toe en bak die even mee (ontzuren van de puree). Voeg de tomatenblokjes, tijm en bouillon toe en laat op zacht vuur lekker pruttelen.
Snijd de groenten. Ik gebruik zelf een Schnitfix II, een apparaatje wat groenten op zelfgekozen dikte snijdt (40 jaar geleden bij een demonstratie in de Bijenkorf in Amsterdam gekocht). Weet niet of het nog verkrijgbaar is, tegenwoordig gebruikt men vaak een mandoline) Ik snijd zelf de groenten vrij dun, maar dan ben je wel langer bezig met grillen, dus de keuze is aan jou!
Laat de grillpan gloeiend heet worden en grill vervolgens de groenten. Als je een goede pan hebt hoef je geen olie te gebruiken. De plaat is dan zo heet dat de groenten vanzelf loslaten. Ik gebruik de Fry-Top van mijn fornuis.
Snijd de mozzarella in plakjes en leg ze op keukenpapier. Leg er ook een stukje keukenpapier op. Er moet zo veel mogelijk vocht uit, anders krijg je een waterige melanzane. Maak vervolgens een 'lasagna' door laagjes groenten en saus af te wisselen. Als laatste de mozzarella erop en een lekkere laag parmezaan. Als je twijfelt of de saus te waterig is, kun je tussen de laagjes een beetje paneermeel strooien en bovenop de mozzarella.
Onder een hete grill zetten in de oven en klaar!
Snijd de groenten. Ik gebruik zelf een Schnitfix II, een apparaatje wat groenten op zelfgekozen dikte snijdt (40 jaar geleden bij een demonstratie in de Bijenkorf in Amsterdam gekocht). Weet niet of het nog verkrijgbaar is, tegenwoordig gebruikt men vaak een mandoline) Ik snijd zelf de groenten vrij dun, maar dan ben je wel langer bezig met grillen, dus de keuze is aan jou!
Laat de grillpan gloeiend heet worden en grill vervolgens de groenten. Als je een goede pan hebt hoef je geen olie te gebruiken. De plaat is dan zo heet dat de groenten vanzelf loslaten. Ik gebruik de Fry-Top van mijn fornuis.
Snijd de mozzarella in plakjes en leg ze op keukenpapier. Leg er ook een stukje keukenpapier op. Er moet zo veel mogelijk vocht uit, anders krijg je een waterige melanzane. Maak vervolgens een 'lasagna' door laagjes groenten en saus af te wisselen. Als laatste de mozzarella erop en een lekkere laag parmezaan. Als je twijfelt of de saus te waterig is, kun je tussen de laagjes een beetje paneermeel strooien en bovenop de mozzarella.
Onder een hete grill zetten in de oven en klaar!
Mijn kookverhaal (Gerrie van Rossum)
Serveer met stokbrood en rucola.