Lekker bij pasta of rijst maar ook als voorgerecht.
Heerlijk als lunchgerecht met stokbrood
Recept
« Terug naar recepten
Champignons gevuld met spinazie en mozzarella in tomatensaus
PT20M
Champignons gevuld met spinazie en mozzarella in tomatensaus
Met spinazie en mozzarella gevulde champignons in een tomatensaus. Lekker en niet alleen voor vegetariers.
Recept van:
Petra Wiggers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
- > Low Carb - Voorgerechten
- > Ontbijt & Lunch - Warm
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Champignons gevuld met spinazie en mozzarella in tomatensaus te bereiden
- Maak de champignons schoon en verwijder de steeltjes.
- Breng 1/2 liter water aan de kook met de bouillontablet en laat de champignons hierin even aan de kook komen (plm. 2 minuten). Doe de champignons in een vergiet en laat ze goed uitlekken.
- Pel en snipper de ui en de knoflook en meng deze met de tomatenblokjes. Breng op smaak met peper en zout.
- Meng de ontdooide spinazie met het ei, peper, zout en eventueel nootmuskaat. Meng de paneermeel erdoor.
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Doe de tomatensaus (zonder koken!) in de vuurvaste schaal.
- Zet hierin de champignons met de bolle kant naar onderen. Vul de champignons met de gekruide spinazie. Leg op elke champignon een stukje mozzarella en bestrooi de champignons met de geraspte kaas en eventueel wat pijnboompitten.
- Bak de champignons plm. 20 - 25 minuten in het midden van de oven tot ze een lekker bruin korstje hebben.