Recept
« Terug naar recepten
Meloen met Port en ijs
PT30M
Meloen met Port en ijs
Een heerlijk nagerecht voor bij een heerlijk diner.
Recept van:
Harry Löhr
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Culinaire Kalender
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Meloen met Port en ijs te bereiden
Snij de meloenen dwars doormidden.
Haal de pitjes er uit en snij er met een parisiëneboor balletjes uit. Egaliseer de overblijvende wand van de halve meloenen. Klop een flinke portie ijs klein. Verdeel deze over 4 bordjes en zet een halve meloen op elk bordje. Vul de halve meloenen met de balletjes en schenk er de port over. Laat een kwartier marineren alvorens ze te serveren. Geef er geroosterd brood en boter bij.
Haal de pitjes er uit en snij er met een parisiëneboor balletjes uit. Egaliseer de overblijvende wand van de halve meloenen. Klop een flinke portie ijs klein. Verdeel deze over 4 bordjes en zet een halve meloen op elk bordje. Vul de halve meloenen met de balletjes en schenk er de port over. Laat een kwartier marineren alvorens ze te serveren. Geef er geroosterd brood en boter bij.
Jos zegt:
Wij kennen dit als voorgerecht... Meloen met ham. In plaats van het ijs meloen.... heeeerlijk....