Ik ben gek op amuses maken. Ik verzin ze vaak zelf, maar dit ben ik verschillende malen op internet tegengekomen en geserveerd. Zo makkelijk te maken en het valt erg in de smaak. Heb je eters die geen drank nuttigen, dan vul je het glaasje gewoon met iets anders bijv appelsap, sinaasappelsap etc.
Ik heb bovenaan Tasty ingevuld als bron, maar of het daarvan is??? Het is geen eigen recept, noch uit een kookboek, maar als ik niks opgeef, dan wordt het niet doorgestuurd. En als je invult : internet, dan moet je de url geven. Maar als je dat niet weet? Kan er ook geen vakje met onbekend erbij?
Recept
« Terug naar recepten
Meloen met rauwe hamspies en glaasje port
PT10M
Meloen met rauwe hamspies en glaasje port
Meloen met ham is welbekend. Maar erg leuk en anders is hoe dit zo wordt geserveerd. Dit recept heb ik ergens op internet gevonden, waar precies weet ik niet meer. Maar het is lekker en zeer makkelijk als amuse.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Europese
Bron:
Tasty en andere
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Meloen met rauwe hamspies en glaasje port te bereiden
- Stukje meloen schillen en in even grote stukjes snijden of bolletjes meloen uitsteken. Je hebt er voor elke persoon 3 stuks nodig.
- De repen rauwe ham doormidden snijden in de lengte.
- Steek een spies door een uiteinde van de ham en dan door een bolletje meloen, dan weer door rauwe ham enz. De rauwe ham om en om 1x op de meloen en dan onder de meloen.
- Vul het amuseglaasje met port en leg de spies dwars op het glaasje.
- Serveer op een mooi bordje/schaaltje.
- De bedoeling is dat men meloen en ham opeet en dan de port opdrinkt. Mijn gasten vonden het meestal veel leuker om het spiesje eerst in de port te dopen. Als er kinderen mee-eten, kun je het glaasje vullen met siroop of zo.
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Harry Löhr zegt:
Ik ga hem binnenkort eens proberen :)
Ben ook al aan het nadenken over eventuele andere variaties, met andere soort meloen of ander vlees :)
Flavia Vasco de Sousa zegt:
Deze amuse (idd ook als dessertje te gebruiken) is altijd een succes. Alleen vervelend dat ik niet meer kan vinden waar het vandaan komt. Wel op een blog gezien daarna, maar die had het ook ergens van internet.
Harry Löhr zegt:
Ook lekker als nagerechtje, wel klein, maar dat maakt niet uit!
Anna Koudys zegt:
Die bewaar ik!