KookJij

Meloencocktail met basilicum en seranoham

Een heerlijk meloencocktail met basilicum en seranoham recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: ah
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Meloencocktail met basilicum en seranoham te bereiden

Halveer de meloen en schep met een lepel de zaadjes eruit. Snijd de helften in dunne plakken en verwijder de schil. Doe de meloen met de olie en de blaadjes basilicum in een schaal en laat de smaken minimaal 15 minuten intrekken. Snijd de plakken ham in de lengte doormidden. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de ham hierin (zonder olie) droog. Laat de ham op een stuk keukenpapier uitlekken. Verdeel de stukken meloen met aanhangende olie over vier hoge glazen en steek in elk glas een stukje krokante serranoham.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Sonja

Sonja zegt:
Lekker fris voorgerecht of amuse. Makkelijk te maken en zeer gewaardeerd bij mijn gasten...:)