KookJij

Parmahamrolletjes met rucola tomaat en basilicum

De mozzarella wordt lekkerder als je hem vooraf marineert. Je kunt de mozzarella ook in wat basiliscumpesto marineren is ook heel lekker. Als je per persoon 2 rolletjes maakt en op een bedje van sla legt heb je ook een leuk voorgerecht.
Recept van:
Bereidingstijd: 10 min
Personen: 8 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Koud
  2. > Low Carb - Voorgerechten
  3. > Snacks - Koud
  4. > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Eigen recept
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Parmahamrolletjes met rucola tomaat en basilicum te bereiden

  1. Meng de ingrediënten voor de marinade.
  2. Snij de mozzarella in 8 reepjes.
  3. Marineer de reepjes mozzarella plm. 1 uur of iets langer in de marinade. Bewaar de marinade.
  4. Laat de mozzarella goed uitlekken.
  5. Vouw de plakken ham in de lengte dubbel.
  6. Snij de tomaatjes in vieren. Verwijder het vocht en de zaadlijsten uit de tomaatjes.
  7. Leg per rolletje een reepje mozzarella, een kwart tomaatje en een blaadje rucola op de rauwe ham.
  8. Rol de ham los eromheen, laat de mozzarella en de tomaat een stukje boven de ham uitkomen.
  9. Zet de rolletjes rechtop.Zet de rolletjes op klein bordje of schaaltje en druppel er wat van de marinade over.

Mijn kookverhaal (Petra Wiggers)

In plaats van Parmaham is serranoham natuurlijk ook heel lekker.
Ook lekker met basilicum in plaats van rucola.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst