Recept
« Terug naar recepten
Meloensorbet met witte port
PT45M
Meloensorbet met witte port
Een heerlijk meloensorbet met witte port recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Meloensorbet met witte port te bereiden
Breng water, suiker, honing en citroensap aan de kooken laat vervolgens afkoelen.
Halveer de meloen, verwijder de zaadlijsten en haal er circa 25 balletjes uit.
Zet ze, vermengd met port, afgedekt koel weg.
Pureer de rest van het meloenvlees en meng dit met de afgekoelde suikersiroop.
Maak er sorbetijs van in de sorbetiere en serveer het uit in hoge glazen, al dan niet met champagne.
Halveer de meloen, verwijder de zaadlijsten en haal er circa 25 balletjes uit.
Zet ze, vermengd met port, afgedekt koel weg.
Pureer de rest van het meloenvlees en meng dit met de afgekoelde suikersiroop.
Maak er sorbetijs van in de sorbetiere en serveer het uit in hoge glazen, al dan niet met champagne.