Recept
« Terug naar recepten
Saganaki van garnalen (Garídes saganáki)
PT30M
Saganaki van garnalen (Garídes saganáki)
Onze dochter kwam mee-eten en omdat ze dol is op grote garnalen wilde
ik haar daarmee verrassen. Ik zocht en vond in een van mijn Griekse
kookboekjes een recept wat ik als leidraad heb gebruikt om dit heerlijke
gerecht mee te maken.
Omdat het nogal een aangepaste versie is zet ik het hier neer om voor
mezelf (en voor onze dochter) te bewaren.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Griekenland
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Saganaki van garnalen (Garídes saganáki) te bereiden
- Verhit een beetje olijfolie in een pan en bak hierin de garnalen snel aan, voeg de cognac toe en laat het nog een paar minuutjes sudderen. Doe dan de garnalen, met het vocht, in een ovenschaal.
- Doe opnieuw een scheutje olijfolie in de pan en fruit hierin de uien met de knoflook.
- Voeg eerst de tomaten en daarna de wijn, peper en honing toe. Laat dit zachtjes pruttelen zodat er een mooie dikke saus ontstaat en doe dit over de garnalen in de ovenschaal.
- Verkruimel de feta erover, strooi de gehakte peterselie eroverheen en voeg het citroensap toe.
- Zet de schaal ongeveer een kwartiertje in een voorverwarmde oven 200 graden.
Mijn kookverhaal (Wilmie Willemse)
Serveer er brood (om te deppen) en een Griekse salade bij.