Recept
« Terug naar recepten
Meringuevingers
PT90M
Meringuevingers
Een heerlijk meringuevingers recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
30st personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
mamma mia
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Meringuevingers te bereiden
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Klop het eiwit tot zachte pieken ontstaan. Roer de helft van de suiker erdoor en blijf kloppen tot de eiwitten stijf en glanzend zijn. Klop de rest van de suiker en de cacao erdoor.
Schep het mengsel in een spuitzak met een gladde spuitmond. Spuit vingers van 7,5 cm lang op de bakplaat. Laat ca 2,5 cm ruimte tussen de vingers vrij. Bak ze 1 uur idn een op 120° C voorverwarmde oven, tot ze helemaal droog zijn. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen op een taartrooster.
Smelt de chocolade in een vuurvaste schotel boven een pan met zacht kokend water. Blijf roeren tot een glad mensel onstaat. Haal de schaal van het vuur. Laat de chocolade iets afkoelen en doop de meringuevingers voor de helft erin. Doop ze met een uiteinde erin of over de lengte. Laat de chocolade stollen op een stuk bakpapier.
Schep het mengsel in een spuitzak met een gladde spuitmond. Spuit vingers van 7,5 cm lang op de bakplaat. Laat ca 2,5 cm ruimte tussen de vingers vrij. Bak ze 1 uur idn een op 120° C voorverwarmde oven, tot ze helemaal droog zijn. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen op een taartrooster.
Smelt de chocolade in een vuurvaste schotel boven een pan met zacht kokend water. Blijf roeren tot een glad mensel onstaat. Haal de schaal van het vuur. Laat de chocolade iets afkoelen en doop de meringuevingers voor de helft erin. Doop ze met een uiteinde erin of over de lengte. Laat de chocolade stollen op een stuk bakpapier.