Serveer de soep in voorverwarmde kommen of borden en garneer met de
cashewnoten, gebakken uitjes en bosui. Ook lekker met kippenpoot of dij. De soep wordt hier wel wat calorierijker
van. Ook een hard gekookt eitje toevoegen is heerlijk.
Recept
« Terug naar recepten
Goed Gevulde Maaltijdsoep met een Aziatisch Tintje
PT60M
Goed Gevulde Maaltijdsoep met een Aziatisch Tintje
Een heerlijk soepje voor een Luie Zaterdag ( of andere dag als je weinig zin
hebt om lang achter het fornuis te staan).
Voldoende vulling voor een fijn vol gevoel. Gemakkelijk te maken en op 35
minuten aan tafel.
Bovendien kun je alles alvast tot en met stap 4 voorbereiden.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Goed Gevulde Maaltijdsoep met een Aziatisch Tintje te bereiden
- Meet 1200 ml water af en los er de kippenbouillonblokken in op , voeg de sojasaus, de gember en kipfilet toe.
- Kook de kip in circa 10 minuten gaar en vis dan kip en gember uit de pan.
- Gooi de gember weg. ( Deze heeft voldoende smaak afgegeven)
- Hou de kip even apart.
- Voeg de champignonplakjes toe aan de Aziatische bouillon en kook ze 5 minuten. Voeg dan voor 5 minuten kooktijd de peulreepjes toe.
- Snij ondertussen de kip in reepjes of blokjes.
- Voeg 2 minuten voor het serveren van de soep de noedels , kip de taugé toe.
- Laat de soep héél even kort doorkoken.
- Serveer de soep in voorverwarmde kommen of borden en garneer met de cashewnoten, gebakken uitjes en bosui.