Geen bouillonblokjes of anderszins nodig.
Kruiden zijn overbodig.
Recept
« Terug naar recepten
Mexicaanse bonensoep
PT15M
Mexicaanse bonensoep
Een heerlijk mexicaanse bonensoep recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Peter Boon
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
- > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Mexico
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
onbekend
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mexicaanse bonensoep te bereiden
Tomatensap in pan verwarmen.
Toevoegen: alle blikjes bonen (ook sap).
Goed roeren.
Na enkele minuten maïskorrels en klein gesneden paprika toevoegen, goed roeren.
Intussen in andere pan gehakt bakken in heel weinig (olijf)olie, uienringen en klein gesneden knoflook meebakken.
Als gehakt en ui gaar zijn alles toevoegen aan de soep, 10 tot 15 minuten op heel klein vuur laten trekken, goed blijven roeren.
Toevoegen: alle blikjes bonen (ook sap).
Goed roeren.
Na enkele minuten maïskorrels en klein gesneden paprika toevoegen, goed roeren.
Intussen in andere pan gehakt bakken in heel weinig (olijf)olie, uienringen en klein gesneden knoflook meebakken.
Als gehakt en ui gaar zijn alles toevoegen aan de soep, 10 tot 15 minuten op heel klein vuur laten trekken, goed blijven roeren.
geabruining zegt: