Recept
« Terug naar recepten
Mexicaanse ovenschotel "uit het studentenhuis"
PT60M
Mexicaanse ovenschotel "uit het studentenhuis"
Dit recept van deze ovenschotel heb ik van mijn zoon die het op zijn beurt weer heeft afgekeken in het studentenhuis
Een zeer eenvoudig maar ook een heel smakelijk gerecht.
Zoals ik het hier heb gemaakt is het "originele" recept.
Je kunt natuurlijk heel veel variëren of extra toevoegen, denk daarbij aan mais, champignons en kidneybonen.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Mexico
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Jongens van het studentenhuis. In eigen keuken bereid en gefotografeerd.
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Mexicaanse ovenschotel "uit het studentenhuis" te bereiden
- Andijvie fijnsnijden (gebruik eventueel een zak voorgesneden), tomaten wassen en in schijven snijden, paprika's wassen en in reepjes snijden, uien pellen en in halve ringen snijden, chilisaus met de crème fraiche mengen.
- Gehakt rul bakken, fijngesneden ui en paprika erbij.
- Ovenschaal vullen met 1. helft v/d tortillachips, 2. gehaktmengsel, 3. rauwe andijvie, 4. plakjes tomaat, 5. sausmengsel, 6. 2e laag chips, 7. geraspte kaas.
- +/- 25 min. in de oven op 180 graden.