KookJij

Mexicaanse ovenschotel "uit het studentenhuis"

Dit recept van deze ovenschotel heb ik van mijn zoon die het op zijn beurt weer heeft afgekeken in het studentenhuis Een zeer eenvoudig maar ook een heel smakelijk gerecht. Zoals ik het hier heb gemaakt is het "originele" recept. Je kunt natuurlijk heel veel variëren of extra toevoegen, denk daarbij aan mais, champignons en kidneybonen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 5 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Mexico
Keuken: Amerikaanse
Bron: Jongens van het studentenhuis. In eigen keuken bereid en gefotografeerd.
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Mexicaanse ovenschotel "uit het studentenhuis" te bereiden

  1. Andijvie fijnsnijden (gebruik eventueel een zak voorgesneden), tomaten wassen en in schijven snijden, paprika's wassen en in reepjes snijden, uien pellen en in halve ringen snijden, chilisaus met de crème fraiche mengen.
  2. Gehakt rul bakken, fijngesneden ui en paprika erbij.
  3. Ovenschaal vullen met 1. helft v/d tortillachips, 2. gehaktmengsel, 3. rauwe andijvie, 4. plakjes tomaat, 5. sausmengsel, 6. 2e laag chips, 7. geraspte kaas.
  4. +/- 25 min. in de oven op 180 graden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst